Alegerile din Rusia în imagini

Urna mobilă este adusă unei alegătoare din satul Tarbagatai, din Buriatia, republică autonomă din componența Federației Ruse. 17 septembrie 2021

În Rusia s-a votat și în avans. În imagine, un alegător din complexul rezidențial al companiei petroliere Rosneft din regiunea Tiumen. (16 septembrie, 2021)

În fața unei secții de vot din Rostov-pe-Don, în sudul Rusiei, soldați stau la coadă pentru a intra la vot. Pentru Rusia Unită, mobilizarea tuturor alegătorilor potențial favorabili este o prioritate. (17 septembrie 2021)

La Moscova, urnele s-au deschis la primele ore ale dimineții. Imagine din secția 819. Alegerile au început vineri și vor dura până duminică, 19 septembrie, data inițială programată pentru scrutin. În extinderea perioadei de vot, autoritățile au invocat pandemia de Covid-19.

Peste 1,5 milioane de alegători din Moscova s-au înregistrat pentru votul online, inclusiv primarul capitalei, Serghei Sobianin. În imagine, una dintre secțiile de vot amenajate într-o școală din Moscova.

Secție de vot din Peninsula Crimeea, anexată ilegal de Rusia în 2014. Simferopol, 17 septembrie 2021.

Înaintea alegerilor, un magazin din St. Petersburg a scos la vânzare măști care îi ilustrează pe Vladimir Putin și pe principalul său oponent, Alexei Navalnîi, aflat în închisoare.

Votul pentru Duma de Stat se face pe un sistem mix: 225 de membri sunt aleși pe circumscripții (o circumscripție trimite în forul legislativ un deputat) iar ceilalți 225 sunt aleși pe liste, pe sistemul reprezentării proporționale a formațiunilor politice. În imagine, afiș anunțând alegerile, în fața Dumei de Stat. (8 septembrie 2021)
 

Popularitatea partidului lui Vladimir Putin, „Rusia Unită”, a scăzut în ultima perioadă pe fondul crizei economice și al pandemiei de Covid-19. O victorie cât de clară e cu atât mai importantă pentru Kremlin. Iar pentru Vladimir Putin, miza merge și în viitor – sprijin categoric pentru a obține încă multe mandate prezidențiale. (Imagine din 2019, Soci)