Alegerile din statul Georgia vor decide controlul asupra Senatului american

Moldova - „Negrii pentru Trump” este scris pe tricoul participantului la mitingul electoral din Georgia, la care a vorbit președintele republican, Dalton, Georgia, 4 ianuarie, 2021.

În Statele Unite, în statul Georgia au loc marți alegeri pentru două locuri de senatori, care vor decide majoritatea care va domina pentru cel puțin doi ani, camera superioară a Congresului. Republicanii sunt favoriți să câștige aceste curse, într-un stat moderat conservator, deși în noiembrie, aici a câștigat democratul Joe Biden, la o diferență minimă. Republicanii au nevoie de o singură victorie pentru a-și menține controlul în Senat, democrații ar trebui să câștige ambele locuri. În acel moment, ar avea 50 de locuri în Senatul cu 100 de membri, majoritatea fiind dată de vice-președinta Kamala Harris.

Scrutinul are loc pe fundalul încercărilor insistente ale președintelui Donald Trump de a răsturna rezultatul alegerilor prezidențiale din noiembrie pe care le-a pierdut dar pe care le consideră – fără vreo dovadă - fraudate.

Miercuri, 6 ianuarie, Congresul urmează să certifice victoria democratului Joe Biden care este programat să fie inaugurat pe 20 ianuarie. Tot pentru miercuri, la Washington sunt programate mai multe proteste împotriva presupusei fraudări a alegerilor prezidențiale din noiembrie.

### Vezi și... ### Trump pare să fi făcut presiuni asupra celui mai important oficial electoral din statul Georgia