Alertă de cuptor: Pakistanezii trec printr-un val de căldură de peste 50 de grade

Locuitori din metropola pakistaneză Lahore se răcoresc la un parc de distracții pe 26 mai. Autoritățile îndeamnă locuitorii să nu iasă din case și avertizează că valul de căldură va mai dura cel puțin prima săptămână din iunie. 

 

Un cuplu cu umbrelă pe o motocicletă, într-o piață golită de arșiță, la Jacobabad. Temperaturile insuportabile au făcut necesară închiderea școlilor. Cel puțin 26 de milioane de copii au rămas acasă. 

 

Oamenii cumpără bucăți de gheață la Jacobabad, unde temperatura maximă a fost 52 de grade Celsius. Cele mai fierbinți locuri din Pakistan au fost însă Mohenjoy Daro și Larkana, unde s-a ajuns la 53 de grade. 




 

Un băiat călare pe bivol, într-un canal din Lahore. 
Pakistanul produce mai puțin de 1% din emisiile de carbon ale lumii, dar suferă din plin urmările schimbărilor climaterice. 

 

Un muncitor își acoperă capul cu un sac gol la o fabrică de cărămizi din Jacobabad.
Potrivit clasamentului Global Climate Risk Index, Pakistan a suferit pierderi economice de 3,8 miliarde de dolari datorită schimbărilor climaterice între 1999 și 2018. 





 

Cum puțini oameni se încumetă să iasă din casă pe asemenea căldură, neguțătorii au timp de un pui de somn la locul de muncă. 

 

Un bărbat trece pe lângă panouri solare la Jacobabad.
Cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în Pakistan a fost 53,7 grade Celsius, la 20 mai 2017, în orașul Turbat, din provincia Balochistan.

 

Bărbați cu capetele acoperite cu pânză udă, pe motoretă, la Jacobabad.

Autoritățile din Pakistan îndeamnă oamenii să stea în case, să consume lichide și să evite efortul dacă nu este absolut necesar. După cel mai ploios aprilie din ultimii 60 de ani, Pakistanul se coace acum, la sfârșit de mai, la peste 50 de grade.