Ambasada Statelor Unite la Chișinău a descris drept „regretabilă” demiterea guvernului Sandu. Într-un comunicat de presă se spune însă că „în pofida” demiterii, „prioritățile Statelor Unite în relațiile noastre bilaterale cu Republica Moldova rămân neschimbate”. „Îndemnăm reprezentanții aleși ai poporului Moldovei să lucreze pentru edificarea unui viitor mai echitabil, democratic și prosper pentru toți cetățenii țării. Populația Republicii Moldova merită lideri care vor lucra pentru binele țării și o vor elibera de corupția care îi limitează potențialul”, se mai spune în comunicat.
Ceva mai devreme, Uniunea Europeană s-a declarat îngrijorată de demiterea guvernului Sandu, spunând că transmite „semnale îngrijorătoare pentru procesul de reforme din țară”, dar că Bruxelles-ul va colabora cu cei care vor să continue reformele anticorupție, indiferent de afilierea politică.
România a spus că demiterea guvernului de la Chișinău este îndreptată împotriva intereselor Republicii Moldova și cetățenilor săi. Guvernul pro-european al Maiei Sandu a fost demis marți, 12 noiembrie, prin moțiune de cenzură în urma neînțelegerilor din sânul majorității PSRM-ACUM asupra procedurii de selectare a procurorului general.