Ambasadorul Rusiei la Chișinău, convocat la Ministerul de Externe după deconectări masive de curent în R. Moldova

Oleg Vasnețov, ambasadorul Rusiei la Chișinău

Ministrul de Externe, Nicu Popescu, anunță că ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov, va fi convocat pentru a oferi explicații, după ce R. Moldova a rămas fără curent electric circa 40 de minute, în urma bombardamentelor rusești în Ucraina.

Într-o postare pe Twitter, Popescu a precizat că mai multe localități au fost afectate de pene de curent electric, inclusiv Chișinăul și clădirea ministerului.

Vicepremierul Andrei Spînu a precizat că întreruperile masive de energie electrică au afectat 50% din teritoriul R. Moldova. Potrivit lui, deconectările au avut loc drept urmare a bombardamentelor Rusiei asupra sistemului energetic ucrainean. Curentul a fost restabilit parțial după circa 40 de minute.

În decurs de o lună, este a doua oară când șeful diplomației moldovene, Nicu Popescu, a dispus convocarea la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a ambasadorului rus la Chișinău. Oleg Vasnețov a fost chemat pe 31 octombrie și i s-a comunicat despre expulzarea unui diplomat rus, după ce o rachetă rusească s-a prăbușit pe teritoriului satului Naslavcea, din nordul R. Moldova. Ca răspuns, Federația Rusă a expulzat un angajat al Ambasadei R. Moldova de la Moscova.

### Vezi și... ### S-a stins lumina în R. Moldova după noi bombardamente rusești în Ucraina