Anatolie Nosatîi: „Armata  a fost și este pregătită (…) pentru apărarea țării”

Anatolie Nosatii.

Ministrul moldovean al Apărării Anatolie Nosatîi a dat asigurări „armata a fost și este pregătită (…) pentru apărarea țării” și va face „tot posibilul pentru a apăra teritoriul, integritatea și suveranitatea țării.” Vorbind la o conferință de presă joi 28 aprilie, Nosatîi a declarat însă că pentru moment nu are mai multe informații despre incidentul de miercuri de la Cobasna decât se știe deja public. „Noi cunoaștem exact ceea ce cunoașteți și dumneavoastră. (…) În curând vom afla mai multe informații”, a declarat ministrul la conferința de presă.

În zona satului Cobasna din regiunea transnistreană (unde se află un mare depozit de arme din era sovietică păzit de militari ruși), miercuri dimineață au fost trase focuri de armă. Incidentul a tensionat și mai mult situația din regiunea separatistă.

Tot miercuri, președinta Maia Sandu a declarat între altele : „Avem război chiar la granița noastră”, iar în ultimele trei decenii, „armata a fost lăsată fără echipamente, fără tehnică militară”. „Republica Moldova nu are un scut eficient în fața primejdiei”, a afirmat șefa statului moldovean în discursul ținut pentru a celebra 30 de ani de la crearea Marelui Stat Major al Armatei Naționale.

### Vezi și... ### Tensiuni în Transnistria