Anchetatorii ruși l-au identificat pe bărbatul care a deschis focul la sediul FSB din Moscova

Anchetatorii ruși l-au identificat pe 20 decembrie pe bărbatul care a deschis focul la sediul din Moscova al Serviciului Federal de Securitate (FSB) ca fiind Evgheni Miniurov, un fost agent de pază în vârstă de 39 de ani.

Comitetul de investigație al Rusiei a făcut anunțul după ce a făcut o percheziție la locuința sa în primele ore ale zilei și a întrebat vecinii.

Miniurov, care a fost împușcat mortal de poliție în timpul atacului, a deschis focul asupra clădirii principale a FSB din Moscova, pe 19 decembrie, ucigând la fața locului un angajat al FSB și rănind alți cinci, inclusiv un civil.

Purtătorul de cuvânt al Comitetului, Svetlana Petrenko, a declarat astăzi reporterilor că un al doilea angajat al FSB care a fost rănit grav în atac a murit ulterior din cauza rănilor sale. „Un ofițer FSB a fost ucis, iar altul a murit mai târziu la spital”, a spus Petrenko.

Dosarul penal a fost înaintat departamentului central al Comitetului pentru investigații suplimentare.

Motivele trăgătorului rămân neclare.

Atacul s-a produs aproximativ în aceeași perioadă în care președintele Vladimir Putin, fost ofițer KGB, a ținut un discurs la un concert de la Kremlin, care a marcat Ziua Serviciilor de Securitate din Rusia, pe 20 decembrie.

Unele mass-media rusești, citând surse fără a le numi, au spus că Miniurov lucra ca gardă de securitate pentru diverse companii private și era membru al unui club de tir și deținea un mic arsenal la locuința sa, având permis de port armă.