Anchetă după ce fragmentele unei rachete au fost găsite în nordul Moldovei

O anchetă este în curs de desfășurare după ce poliția de frontieră a găsit astăzi fragmente dintr-o rachetă în nordul Moldovei, informează șeful diplomației moldovene Nicu Popescu.

Potrivit lui, incidentul de la Briceni este o demonstrație a modului în care războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei afectează securitatea Moldovei.

„Condamnăm cu fermitate reînnoirea astăzi a atacurilor cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei”, a scris pe Twitter Nicu Popescu.

Și președinta Sandu a condamnat atacurile repetate din Ucraina precizând că comunitatea internațională trebuie să-și întărească presiunea asupra Rusiei.

Potrivit ultimelor informații, specialiștii spun că corpul rachetei și alte patru elemente ale acesteia, depistate în diferite zone, nu conțin material exploziv.

Precizăm că în apropierea orașului Briceni, într-o livadă, au fost descoperite fragmentele unei rachete. Obiectul a fost descoperit de o patrulă a poliției de frontieră, care din cauza bombardamentelor rusești de astăzi, și-au intensificat gradul de atenție.

Zona în care a fost descoperită racheta a fost izolată de patrule ale poliției de frontieră. La fața locului au sosit serviciile specializate ale Ministerului de Interne, Bombteh și IGSU.

### Vezi și... ### Fragmentele unei rachete descoperite la Briceni | MAI: Riscurile de explozie au fost excluse