Andrei Spînu: Podul peste Prut de la Ungheni va fi gata în cel mult trei ani

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a declarat într-un interviu televizat că proiectul DE infrastructură al podului peste Prut de la Ungheni va fi gata în trei ani scurtând considerabil distanța de la Ungheni la Iași, informează IPN.

### Vezi și... ### Natalia Gavrilița despre ședința comună de guvern România-R. Moldova: O zi de succes!

Vicepremierul Andrei Spînu a menționat că România a alocat deja fonduri atât pentru reabilitarea podului de frontieră Giurgiulești-Galați, cât și pentru începerea construcției a podului Ungheni-Ungheni. Suma totală a proiectului de infrastructură de la Ungheni este de 35 de milioane de euro.

„Finanțarea acestui proiect de infrastructură se va face din bugetul și din banii oferiți de Guvernul României. Sunt bani care au fost deja alocați, inclusiv pentru podul Giurgiulești-Galați, care este deja practicabil. Pe podul Giurgiulești-Galați deja se circulă. Cu referire la podul de la Ungheni, la etapa actuală avem deja un studiu de fezabilitate și după finalizarea procedurilor de ratificare a acestui acord se va iniția procedura de construcție a acestui pod. Ne așteptăm ca în următorii 2-3 ani acest pod să fie construit și să scurteze calea de la Ungheni la Iași ”, a spus Andrei Spînu în cadrul emisiunii „Tema Zilei” de la TVR1.