Antony Blinken și Lloyd Austin așteptați la Kiev

Preșidentele ucrainean Volodimir Zelenski și secretarul de stat american Antony Blinken după convorbirile avute la Kiev pe 6 mai 2021.

Șeful diplomației americane Antony Blinken și ministrul apărării de la Washington Lloyd Austin erau așteptați pe 24 aprilie la Kiev, în contextul luptelor grele care se dau în estul Ucrainei, și al atacului rusesc asupra uzinelor metalurgice Azovstal din Mariupol.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat sâmbătă la o conferință de presă că se va întîlni duminică la Kiev cu Blinken și cu Austin. Dacă va avea loc, vizita lui Blinken și Austin va marca prezența la cel mai înalt nivel a unor oficialități americane în capitala ucraineană, după o serie de vizite acolo ale mai multor lideri europeni, relatează agenția Reuters

Casa Albă nu a confirmat deocamdată vreun plan de călătorie pentru Blinken și Austin, iar Departamentul de stat și Pentagonul nu au comentat pe marginea acestui subiect.

Deși anunțase că ia în considerare o vizită a unor oficialități de rang înalt în Ucraina, Washingtonul a subliniat că președintele Statelor Unite Joe Biden nu va călători în această țară.