Aproape 10 000 de dispozitive pentru minarea criptomonedelor au fost confiscate în Iran

Autoritățile iraniene au anunțat confiscarea a 9404 dispozitive ilegale de minerit de criptomonede în Teheran de la sfârșitul lunii martie 2022.

Kambiz Nazerian, șeful Companiei de Distribuție a Energiei Electrice din Teheran, a declarat pe 22 august că dispozitivele de minerit au fost descoperite de inspectori în diferite cartiere din capitala iraniană.

În ultimii ani, autoritățile iraniene au anunțat în mod regulat descoperirea de dispozitive ilegale pentru minarea criptomonedelor în diferite regiuni ale țării. Bitcoin și alte criptomonede sunt create printr-un proces cunoscut sub numele de minare, în cadrul căruia computere puternice concurează pentru a rezolva formule matematice complexe sau puzzleuri. Procesul necesită cantități uriașe de energie electrică.

Unele dintre unitățile de criptominare care operează în Iran se pare că își au sediul în clădiri precum școli și moschei care primesc electricitate gratuit. Rapoartele mass-media au sugerat că minarea de criptomonede este în creștere în Iran datorită costurilor relativ scăzute ale energiei electrice în această țară, unde este puternic subvenționată.

Sancțiunile americane care interzic Iranului accesul la sistemul financiar internațional ar fi contribuit, de asemenea, la creșterea activităților de minare și a utilizării criptomonedelor.