Aproape 500 de milioane de oameni în izolare din cauza pandemiei de coronavirus

În transportul public din Cehia, masca de protecție este obligatorie, la fel în magazine de miercuri, 18 martie 2020.

Circa 500 de milioane de oameni, în lumea întreagă, sunt limitați în libertatea de a se mișca, în urma restricțiilor impuse de autorități pentru a încetini răspândirea pandemiei de coronavirus, a socotit agenția AFP. Regiunea Hubei din China și capitala acesteia Wuhan – epicentrul pandemiei – sunt sub carantină și rupte de lume încă din ianuarie. Este vorba de peste 50 de milioane de oameni care se află într-o carantină strictă de peste două luni, precizează AFP.

Italia a impus carantina națională pe 10 martie, limitări drastice ale vieții sociale au urmat în Spania pe 14 martie, Cehia pe 16 martie, Franța, Israel și Venezuela pe 17 martie, Belgia pe 18 martie. În total 240 de milioane de oameni.

Austria, Marea Britanie, Germania și Iranul au recomandat cetățenilor să stea acasă dar nu au impus acest lucru. La fel România și R.Moldova.

Chișinău: stare de urgență, prima zi

Cum se închid granițele inter-europene, multe țări și-au rechemat cetățenii din străinătate sau i-au sfătuit să nu mai plece. Altele, precum Cehia, le-au interzis ieșirea din țară.