După vizita lui Joe Biden, Arabia Saudită acceptă să sporească producția de petrol

Un petrolier este încărcat la rafinăria și terminalul petrolier Ras Tanura al Saudi Aramco din Arabia Saudită

Arabia Saudită a declarat că este dispusă să își mărească capacitatea zilnică de producție de petrol cu un milion de barili, deși liderii țării au spus că acest lucru nu înseamnă neapărat o producție reală mai mare de petrol.

### Vezi și... ### Cum încearcă America să pună un plafon la prețul petrolului rusesc

Promisiunea de a crește capacitatea de extracție a fost făcută pe 16 iulie de prințul moștenitor saudit Muhammad bin Salman, după ce s-a întâlnit cu președintele american Joe Biden. Prințul a declarat că Arabia Saudită își va crește capacitatea de producție la 13 milioane de barili pe zi până în 2027, de la 12 milioane în prezent, dar, „după aceea, regatul nu va mai avea capacitatea de a crește producția".

Printre punctele principale de pe agenda lui Biden în timpul opririi sale în Arabia Saudită s-a numărat și încercarea de a obține un angajament din partea Riadului și a membrilor OPEC și OPEC+ de a crește producția, în condițiile în care invazia Rusiei în Ucraina a perturbat aprovizionarea, a crescut prețurile și a dus la îngrijorări la nivel mondial cu privire la o nouă criză energetică.

Grupul OPEC+ este format din membri ai cartelului, plus Rusia și alți mari producători de petrol. Următoarea reuniune a grupului urmează să aibă loc la 3 august.

### Vezi și... ### Război în Ucraina | Serghei Șoigu ordonă intensificarea operațiunilor din toate zonele operaționale