Armata ucraineană recucerește cinci localități în regiunea Herson

Regiunea Herson, în ruine, după eliberarea de sub ocupația armatei ruse, octombrie, 2022,

Ucraina a declarat la 12 octombrie că a eliberat încă cinci așezări în regiunea Herson din sudul țării, în timp ce forțele sale armate și-au continuat contraofensiva în ciuda valului de atacuri cu rachete rusești care a lovit țara în ultimele două zile.

„Forțele armate ucrainene au eliberat încă cinci localități în districtul Berislav (din regiunea Herson): Novovasilivka, Novogrigorivka, Nova Kamianka, Trifonivka, Cervone”, a precizat președinția în raportul său zilnic. „Inamicul continuă să bombardeze pozițiile unităților noastre pentru a descuraja contraofensiva de-a lungul întregii linii de contact", se precizează în comunicat.

La 9 octombrie, armata ucraineană anunța că trupele sale au recucerit aproape 1.200 de kilometri pătrați de teritoriu în sudul regiunii Herson de la forțele ruse de la începutul contraofensivei lor la sfârșitul lunii august.

Între timp, Rusia a continuat să lovească regiunea ucraineană Zaporojie și orașul omonim la 12 octombrie, distrugând clădiri rezidențiale, a declarat secretarul consiliului municipal Anatoli Kurtev. Nu au existat informații deocamdată cu privire la victime.

Orașul Zaporojie, care se află relativ aproape de linia frontului, a fost lovit în mod repetat de atacuri adesea sângeroase în ultimele săptămâni.