Armata ucraineană continuă să respingă atacurile forțelor rusești din Donbas

O unitate ucraineană trăgând o salvă de artilerie

Armata ucraineană continuă să respingă încercările forțelor rusești de a străpunge liniile de apărare din jurul localității strategice Bahmut pentru a-li spori controlul în regiunea Donbas. După ce au cucerit orașele Severeodonețk și Lisiceansk acum câteva săptămâni, rușii se concentrează acum pe Bahmut.

Orașul, care avea aproximativ 70.000 de locuitori înainte de declanșarea invaziei neprovocate a Rusiei în Ucraina pe 24 februarie, a fost bombardat din nou pe 27 august, a anunțat armata ucraineană.

Ucrainenii spun că au oprit înaintarea rușilor în apropiere de alte două orașe importante, Sloviansk și Kramatorsk, și au respins un atac rusesc în orașul minier Avdivka, în ciuda tirurilor de artilerie și a atacurilor cu rachete ale inamicului.

Între timp, ministerul britanic al apărării s-a declarat sceptic că rușii vor fi capabili să-și mărească numărul combatanților din Ucraina.

Președintele rus Vladimir Putin a semnat săptămâna trecută un decret de mărire a numărului militarilor ruși de la 1,9 milioane la 2,04 milioane, în timp ce războiul Rusiei în Ucraina a intrat în a șaptea lună.

### Vezi și... ### Război în Ucraina | Rafael Grossi: „Misiunea mea este să previn un accident nuclear”