Armata ucraineană susține că a respins atacul din Herson

Armata ucraineană a anunțat pe 18 august că forțele sale au respins un atac rusesc în regiunea sudică Herson, în timp ce bombardamentele efectuate de forțele Moscovei în orașul nordic Harkov au ucis șapte persoane și au rănit 16.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a calificat bombardamentul din Harkov, care a lovit dormitorul unui internat, drept „josnic și cinic”. „Durere pentru Harkov. Atacul cu rachete... asupra căminului... Clădirea a fost complet distrusă”, a scris Zelenski pe Telegram. „Un atac josnic și cinic asupra civililor, care nu are nicio justificare și demonstrează neputința agresorului. Nu vom ierta, ne vom răzbuna”, a mai spus Zelenski.

### Vezi și... ### „Rusificarea” regiunilor ocupate: campania din Herson și Zaporojie

În sudul Ucrainei, forțele Kievului au respins o tentativă de avans a forțelor rusești în apropiere de orașul Bilohirka, la nord-est de Herson, a declarat analistul militar ucrainean Oleh Jdanov. Districtul de sud al Comandamentului operațional al forțelor armate ucrainene a declarat că forțele ucrainene au ucis 29 de „ocupanți” și au distrus artilerie, vehicule blindate și un depozit de aprovizionare militară. Afirmațiile nu au putut fi confirmate din surse independente.

„Forțele ruse au obținut doar progrese minime, iar în unele cazuri am avansat noi, începând de luna trecută”, a declarat consilierul prezidențial ucrainean Oleksi Arestovici într-un mesaj video. „Ceea ce vedem este un impas strategic.”

### Vezi și... ### Război în Ucraina | Navalnîi: „Sancțiunile sunt necesare pentru a-l forța pe agresor să oprească războiul”