Armenia caută voluntari pentru operațiunile de curățare, după inundații

Un bărbat îndepărtează noroiul de pe o scară în orașul greu afectat Alaverdi, la 28 mai, în timp ce lucrările de curățare continuă în nord-estul Armeniei, în urma celor mai grave inundații din ultimele decenii.

Ministrul Administrației Teritoriale și Infrastructurii, Gnel Sanosian, a declarat că este nevoie de sute de voluntari pentru a ajuta autoritățile locale în eforturile de curățare.

„În interiorul clădirilor, la intrările acestora, în magazine și în alte locuri există un strat destul de gros de noroi și produse deteriorate care pot fi îndepărtate doar prin muncă manuală”, a spus Sanosian.

Bărbați folosesc un cablu improvizat pentru a transporta materiale peste râul Debed, în orașul Alaverdi.

 

Sute de locuitori au fost nevoiți să fugă pe 26 mai, deoarece ploile abundente și inundațiile din provinciile Lori și Tavush, din nordul Armeniei, au afectat autostrăzile și serviciile feroviare.

La 27 mai, guvernul a declarat în mod oficial zeci de așezări drept zonă calamitată, alocând echivalentul a 775.000 de dolari pentru ajutoare de urgență pentru locuitori.

Ministra educației, Janna Andreasian, i-a îndemnat pe studenții universitari din Erevan și din alte părți ale țării să se alăture eforturilor de curățare. Ea a declarat că mulți au făcut deja acest lucru.

Un muncitor încearcă să curețe noroiul gros rămas în urma inundațiilor.

Guvernul din Armenia caută voluntari pentru a ajuta la operațiunile de curățare în urma inundațiilor care au provocat moartea a patru persoane și pagube majore în zeci de orașe și sate.