Artileria rusă lansează rachete din apropierea centralei nucleare de la Zaporojie

Școală distrusă de bombardament în localitatea Zaliznicine, regiunea Zaporojie, 3 mai 2022

Forțele ruse au bombardat un oraș ucrainean aflat în apropierea centralei nucleare din Zaporojie, a declarat guvernatorul regional la 4 august, în timp ce Ucraina a declarat că a respins mai multe atacuri rusești asupra unui bastion strategic din estul țării.

Generalul Oleksi Hromov a declarat la o conferință de presă că forțele ucrainene au recucerit două sate din jurul orașului Sloviansk din estul țării, dar au fost împinse înapoi într-un oraș din apropiere după ce au fost forțate să abandoneze o mină de cărbune considerată o poziție defensivă cheie.

Ministerul rus al Apărării a confirmat ofensiva, afirmând că forțele sale au provocat pierderi grele forțelor ucrainene în jurul orașului și în alte două localități din regiunea Donețk. Informația nu a putut fi verificată deocamdată.

Bombardamentele din apropierea centralei electrice din Zaporojie au provocat deja îngrijorare în cadrul organismului de supraveghere nucleară al ONU. Guvernatorul regional din Dnipropetrovsk a declarat că Rusia a tras 60 de rachete spre Nikopol, un oraș situat peste fluviul Nipru față de centrala care se află sub supraveghere rusă.

Aproximativ 50 de clădiri rezidențiale au fost avariate în acest oraș de 107 000 de locuitori, iar locuitorii au rămas fără electricitate, a declarat Valentinn Rezicenko pe Telegram. Nu s-au înregistrat răniți, dar peste 3000 de cetățeni din Nikopol au rămas fără electricitate.