Astăzi, în Moldova și în lume

La Chișinău, are loc ședința Parlamentului, care va audia rapoartele celor două comisii speciale de anchetă în privința presupusei tentative de lovitură de stat a Partidului Democrat, din luna iunie, și în privința devalizării băncilor.

Fracțiunea parlamentară a Partidului Democrat de opoziție invită jurnaliștii la o conferință de presă în Parlament.

Au loc ședințele Consiliului Superior al Procurorilor și Consiliului Superior al Magistraturii, așteptându-se că vor avea pe agendă reformele asupra cărora insistă guvernarea.

Comisia Electorală Centrală se întrunește pentru a lua în discuție pregătirile de alegerile din 20 octombrie.

Centrul pentru Jurnalism Independent lansează, la Chișinău, un al treilea raport de monitorizare a presei în campania pentru alegerile de duminică.

Câteva repere din agenda internațională:

La Bruxelles, începe summit-ul de două zile al Uniunii Europene, principala temă pe agenda discuțiilor fiind din nou Brexit-ul.

Tot la Bruxelles, fostul ministru de externe român Mircea Geoană preia funcția de adjunct al secretarului general NATO, primul est-european în această funcție.

La Ankara, vicepreședintele american Mike Pence și secretarul de stat, Mike Pompeo, urmează să discute cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan pentru a încerca să-l convingă să oprească ofensiva împotriva kurzilor din nordul Siriei.

La Washington, are loc ședința anuală a Băncii Mondiale și Fondului Monetar Internațional.

Este marcată ziua mondială pentru eradicarea sărăciei.