Astăzi în Moldova și în lume

Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Curtea de Apel Cahul este programată o nouă ședință de judecată în dosarul fostului președinte al Consiliului de Administrație al Băncii de Economii, Ilan Șor, primar de Orhei.

­­­­­­La Ministerului Apărării are loc ceremonia de sosire a celui de-al nouălea contingent al Armatei Naționale din misiunea KFOR din Kosovo.

Your browser doesn’t support HTML5

Agenda zilei cu Ileana Giurchescu

La Biblioteca Națională este lansat albumul de fotografii „1918. Cum s-a făcut România Mare”, care reunește 200 de fotografii și hărți digitizate în decursul acestui an din colecțiile și fondurile Arhivelor Naționale ale României .

Din actualitatea internațională:

Adjunctul secretarului de stat american John J.Sullivan este așteptat la Sarajevo, în cadrul turneului prin Europa Centrală și Balcanii de vest, menit să obțină sprijin împotriva a ceea de diplomația americană numește „agresiunea Rusiei în regiune”.

La Bruxelles are loc a treia reuniune a Consiliului de Stabilitate și Asociere Kosovo – Uniunea Europeană la care este analizată relația dintre UE și Kosovo, mai ales după ce Parlamentul de la Priștina a decis pe 14 decembrie înființarea unei armate naționale, o decizie privită cu reticență la Belgrad ca și la Bruxelles și Washington.

Tot la Bruxelles are loc reuniunea Consiliului de Asociere UE – Ucraina, la care participă șefa diplomației europene Federica Mogherini și premierul ucrainean Volodimir Groisman.