Astăzi, în Moldova și în lume

Meteorologii prognozează averse cu descărcări electrice în câteva raioane nordice, dar cer variabil fără precipitații în centrul și sudul țării. Valorile termice maxime ating +25 grade în nord, +27 în centru și la Chișinău și + 30 de grade în sud.

Câteva repere din agenda internă a zilei:

La Chișinău, are loc briefing-ul zilnic al ministerului sănătății pentru actualizarea bilanțului epidemiei de COVID-19.

Guvernul se întrunește în ședință, urmând să dea avize unei serii de inițiative legislative, inclusiv unui amendament la Codul Muncii, care permite angajaților să-și împartă concediul anual în mai multe concedii cu durate mai mici, de la 5 la 10 zile. O altă inițiativă pe care guvernul intenționează să o susțină este amendare legii cetățeniei astfel încât numele celor care primesc cetățenia moldoveană contra investiții să fie făcute publice.

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova organizează o dezbatere publică despre ajutoarele europene pentru societatea civilă moldoveană ca răspuns la criza de coronavirus.

Și acum să răsfoim agenda internațională:

La Bruxelles, membrii Parlamentului European discută cu Comisia Europeană și Consiliul European despre viitorul finanțelor europene și refacerea economiei după criza de coronavirus.

Miniștrii apărării din NATO încep o reuniune de două zile prin videoconferință.

La Moscova, ministrul rus al energiei, Alexandr Novak, participă la o conferință despre viitorul sectorului energetic în contextul pandemiei de coronavirus.

Ministrul de externe al Italiei, Luigi Di Maio, vizitează Turcia.

La Geneva, are loc o conferință organizată de urgență de Consiliul pentru drepturile omului despre rasism, pe fundalul protestelor antirasiste din Statele Unite.