Astăzi, în Moldova și în lume

Maximele zilei vor fi cuprinse astăzi între -4 grade de pildă la Briceni sau Soroca, și +1 grad în sud, la Cahul sau Ceadâr-Lunga. La Chișinău se anunță o maximă de -1 grad. Nu se anunță precipitații semnificative, iar cerul va fi variabil. Peste noapte se anunță din nou temperaturi negative mai ales în jumătatea nordică a țării, unde mercurul termometrelor poate coborî la -6. Meteorologii avertizează asupra vântului puternic în zilele de marți și miercuri și răcirii accentuate a vremii joi și vineri.

Din agenda zilei (IPN):

Viceprim-ministrul, ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale, Andrei Spînu, susține o conferință de presă referitor la situația pe piața gazelor naturale în Republica Moldova, după ce s-a confirmat că gazele cumpărate de la ruși s-au scumpit considerabil luna aceasta;

Are loc inaugurarea celor trei pasaje subterane din cartierul Telecentru al capitalei, după finalizarea lucrărilor de reabilitare;

Agenția Națională pentru Sănătate Publică desfășoară o conferință de presă privind situația epidemiologică prin COVID-19 și procesul de vaccinare în Republica Moldova.

Din evenimentele externe (AFP):

În China, la Wuhan, se marchează fără mare bucurie împlinirea a doi ani de la descoperirea primului caz de COVID-19;

Noul premier ceh Petr Fiala face prima vizită în străinătate, în mod tradițional în Slovacia;

În Elveția Forumul Economic Anual dă publicității un raport al riscurilor globale;

La Toronto se marchează un secol de la administrarea primei injecții cu insulină unui pacient cu diabet;

La Washington Banca Mondială dă publicității raportul anual Perspective Economice Globale;

Tot astăzi se împlinesc 20 de ani de când primii deținuți suspectați de terorism au fost aduși la controversata închisoare specială de la Guantanamo.