Atac aerian masiv asupra Kievului. Apărarea ucraineană a doborât 89 de drone rusești

Peste 40 de drone au fost doborâte în regiunea Kievului. A fost cel mai amplu atac rusesc asupra capitalei ucrainene din acest an.

Forțele antiaeriene ale Ucrainei au anunțat că o rachetă și toate cele 89 de drone lansate de armata rusă în noaptea de marți spre miercuri au fost doborâte.

Peste 40 de drone au fost doborâte în regiunea Kievului. Potrivit autorităților, a fost cel mai amplu atac rusesc asupra capitalei ucrainene din acest an. Alerta aeriană în Kiev a durat mai mult de 7 ore.

„Apărarea aeriană ucraineană a rămas fermă și a respins un atac masiv al dronelor inamice. Din cele 89 de drone de atac Shahed-131/136 detectate de unitățile radar ale forțelor aeriene, toate 89 au fost doborâte. De asemenea, a fost doborâtă racheta de aviație ghidată X-59, cu care inamicul a atacat regiunea Nikolaev”, a declarat armata ucraineană.

Potrivit autorităților ucrainene, atacurile rusești nu au făcut victime sau pagube majore.

Dronele rusești ar fi intrat în spațiul aerian ucrainean atât din sud, prin regiunile Herson și Nikolaev, cât și din nord, inclusiv din spațiul aerian al Belarusului.

Incendiu în regiunea rusă Kursk, după o replică ucraineană

În timp ce Shahed-urile lansate de Rusia atacau diverse regiuni ale Ucrainei, armata ucraineană a continuat să lovească regiunile rusești învecinate.

Guvernatorul regiunii Kursk a scris pe Telegram că un incendiu a izbucnit în apropierea orașului, în urma unei astfel de lovituri, care însă nu a fost anunțată de alarma antiaeriană. Nu se precizează ce obiectiv a fost atacat și ce pagube a produs.

Ministerul rus al Apărării a afirmat că 19 drone ucrainene și o rachetă au fost doborâte peste noapte deasupra mai multor regiuni din Rusia și Crimeea anexată. Cele mai multe atacuri au vizat regiunile Belgorod și Breansk. În plus, o „rachetă ghidată Neptun-MD” a fost „distrusă” deasupra regiunii Kursk, potrivit ministerului.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te