Atacuri rusești în regiunile Kirovograd și Kiev: morți și zeci de răniți

Atacurile rusești asupra regiunii centrale ucrainene Kirovograd din 28 iulie au ucis cinci persoane și au rănit peste două duzini de alte persoane, a declarat un guvernator regional.

Loviturile rusești au lovit orașul Kropivnițki, la aproximativ 300 de kilometri sud de Kiev. Andri Raikovici, guvernatorul regional, a declarat într-o înregistrare video pe rețelele de socializare că 25 de persoane au fost transportate la spital și cinci au murit.

Interfax-Ucraina citează oficiali ai orașului care au declarat că atacul a avariat „echipamente de aviație”, aeronave și clădiri din apropiere. Rachetele rusești au lovit, de asemenea, regiunile Kiev, Cernihiv, Nikolaev și Harkov.

Atacul în regiunea Kiev a vizat o unitate militară dintr-un sat de la periferia capitalei, potrivit lui Oleksi Hromov, un oficial de rang înalt din cadrul Statului Major General al Ucrainei. Atacul a distrus o clădire și a avariat alte două, a precizat el. Cincisprezece persoane au fost rănite, dintre care cinci civili, a declarat guvernatorul regiunii Kiev, Oleksi Kuleba.

Contraofensiva ucraineană din sud are ca scop recucerirea orașului Herson. Ucraina afirmă că a recucerit unele așezări de la marginea nordică a regiunii în ultimele săptămâni, în timp ce încearcă să împingă forțele rusești înapoi.