Atacurile aeriene au întrerupt curentul electric în mai multe regiuni ucrainene

Grupul mobil de recunoaștere aeriană mobilă al Brigăzii 72 „Zaporojenii Negri", lângă Zaporojie

Loviturile cu rachete rusești, atacurile cu drone și bombardamentele asupra utilităților energetice au lăsat mai multe sate, orașe și comune ucrainene fără energie electrică pe 19 octombrie, au declarat autoritățile. După mai bine de o săptămână de atacuri aeriene aproape o treime din centralele electrice din Ucraina au fost distruse și peste 1000 de localități au rămas fără energie electrică.

Bombardamentele rusești au întrerupt curentul electric și apa în unele părți din Enerhodar, în regiunea Zaporojie, a spus Dmitro Orlov, primarul orașului din sudul țării, situat în apropierea centralei nucleare Zaporojie, care a fost un punct fierbinte al conflictului de aproape opt luni.

De asemenea, o centrală electrică din Krivoi Rog, un oraș din sudul și centrul Ucrainei, a fost grav avariată de bombardamentele rusești, lăsând sate, orașe și un cartier al orașului fără electricitate, spune guvernatorul regional.

Forțele rusești au țintit, din nou, regiunea Nikolaev din sudul Ucrainei cu drone kamikaze, la începutul zilei de 19 octombrie. Comandamentul de sud al armatei ucrainene a declarat pe 19 octombrie că trupele sale au doborât 12 drone în cursul nopții.

În discursul său de aseară, președintele Volodimir Zelenski i-a îndemnat din nou pe ucraineni să facă depună eforturi pentrupentru economisirea energie.

### Vezi și... ### Război în Ucraina | Legea marțială impusă în regiunile anexate de Rusia