Au fost descoperite găuri extinse în conductele Nord Stream

„Explozii puternice” au lăsat găuri în conductele Nord Stream, au declarat anchetatorii, care încearcă să afle dacă cele patru scurgeri descoperite luna trecută au fost produse de acte deliberate de sabotaj.

În condițiile în care Europa este deja îngrijorată cu privire la aprovizionarea cu energie în această iarnă, pe fondul reducerilor de aprovizionare din partea Rusiei, care duce un război împotriva Ucrainei, liderii mondiali - inclusiv din Rusia - au calificat avariile drept sabotaj.

Pe 18 octombrie, poliția din Copenhaga a declarat că investighează pagubele împreună cu Serviciul de Securitate și Informații din Danemarca, după ce seismologii din țară au declarat că au înregistrat unde de șoc cu magnitudinea de 2,3 grade - diferite de cele observate în timpul cutremurelor - în apropierea scurgerilor.

„Este încă prea devreme pentru a spune ceva despre cadrul în care se va desfășura cooperarea internațională cu, de exemplu, Suedia și Germania, deoarece depinde de mai mulți factori”, a declarat Poliția din Copenhaga într-un comunicat.

Anchetatorii suedezi au declarat deja că au găsit două găuri în conductă. Pe 18 octombrie, cotidianul suedez Expressen a publicat o înregistrare video și fotografii care arată fragmente de metal și o conductă larg deschisă, cu cel puțin 50 de metri lipsă, pe fundul Mării Baltice.