PUN respinge din nou orice alianță electorală cu AUR

Liderul AUR, George Simion

Octavian Țîcu a respins din nou propunerea partidului AUR de a forma, de data aceasta, un bloc electoral unionist. Potrivit liderului Partidului Unității Naționale, oamenii din partidul său nu ar accepta să se asocieze cu o formațiune care în România s-a manifestat ca fiind anti-vaccin, anti-măști, împotriva NATO și a Uniunii Europene.„PUN merge singur în alegeri cu platformă unionistă. Punct” a declarat marți seară Octavian Țîcu, citat de IPN.

### Vezi și... ### DOSAR/ „Sub flamura unirii cu România: partide și lideri

Marți, liderul filialei AUR din Moldova, Vlad Bilețchi, a lansase către PUN invitația la dialog pentru formarea unui bloc electoral unionist, și asta cu ocazia prezentării programului politic al partidului său. Inițial, AUR invitase toate partidele unioniste din R. Moldova să participe pe lista sa electorală.

Alte trei formațiuni unioniste au aderat deja la AUR în vederea participării cu o listă comună de candidați la scrutinul din 11 iulie.

În România, unde AUR a intrat în premieră în parlament cu ocazia alegerilor din 2020, partidul condus de un fost lider de galerie de fotbal, George Simion, a fost acuzat de xenofobie și antisemitism, respingând însă acuzațiile.

### Vezi și... ### Numai trei partide ar intra în noul Parlament: PAS, blocul socialist-comunist și Partidul Șor (sondaj)