Autoritățile de la Moscova au anunțat joi că au instalat o bază de elicoptere în localitatea Qamishli, nord-estul Siriei

Elicopter militar rusesc la baza de la Qamishli, nord-estul Siriei (sursa: Zvezda TV)

Autoritățile de la Moscova au anunțat joi că au instalat o bază de elicoptere în localitatea Qamishli, nord-estul Siriei, după retragerea trupelor americane din regiune luna trecută.

Televiziunea ministerului rus al apărării, Zvezda TV, a arătat imagini cu două elicoptere de luptă Mi-35 și unul de transport Mi-8 aterizînd la baza de la Qamshli, care e apărată de sisteme de rachete sol-aer Pantsir.

Instalarea bazei a avut loc la mai puțin de o lună după decizia abruptă a președintelui Statelor Unite Donald Trump de a retrage trupele americane din Siria.

Rusia folosește elicoptere militare în operațiunile de patrulare comună cu trupele turce, a căror misiune este de a monitoriza respectarea unui acord încheiat între Moscova și Ankara, după ce armata turcă a lansat o ofensivă militară peste graniță în nord-estul Siriei cu obiectivul de a-i îndepărta din zonă pe luptătorii kurzi, considerați de guvernul turc o amenințare la securitatea națională a Turciei.