Autoritățile ruse susțin că echipajul crucișătorului „Moskva” a supraviețuit

Crucișătorul „Moskva” în portul Sevastopol

Ministerul Apărării din Rusia a publicat o secvență video cu echipajul crucișătorului „Moskva” care s-a scufundat joi, 14 aprilie. Din imagini reiese că marinarii s-ar fi întâlnit la Sevastopol cu șeful Marinei ruse, Nikolai Evmenov.

Mai devreme agențiile de stat ruse au anunțat că echipajul navei amiral a fost salvat și dus la Sevastopol. În același timp nu s-a precizat câți marinari au fost salvați și dacă au existat sau nu pierderi. Potrivit publicației Novaia Gazeta, primele secvențe video nu au sunet, presupunând că în partea introductivă se fac prezentările.

Jurnaliștii de la Radio Svoboda au găsit cel puțin un marinar decedat de pe această navă, fapt confirmat de soția sa. După spusele văduvei, alți 27 de marinari ai crucișătorului „Moskva” sunt dați dispăruți, dar această informație nu a fost confirmată oficial.

Moscova a precizat că nava s-a scufundat în timp ce era remorcată în port, după o explozie la bord. Ucraina anunțase că a lovit crucișătorul cu două rachete de croazieră „Neptun”. Acest lucru îl confirmă un oficial de rang înalt din cadrul ministerului american al apărării care a făcut declarații în condiții de anonimat.

### Vezi și... ### Război în Ucraina | Rusia cere depunerea armelor la Mariupol, ucrainenii nu cedează