Autoritățile uzbece au restricționat accesul la majoritatea rețelelor sociale

Autoritățile uzbece au restricționat accesul la majoritatea rețelelor sociale și a platformelor de mesagerie instantanee pentru încălcarea legislației privind datele personale, o mișcare resimțită aproape imediat de utilizatori.

Autoritatea de reglementare a comunicațiilor din Uzbekistan, O'zkomnazorat, a adăugat șapte rețele sociale -- Facebook, Instagram, LinkedIn, Moi Mir, Odnoklassniki, Telegram și YouTube -- la „registrul său al încălcătorilor” unei legi în vigoare din aprilie .

Utilizarea rețelelor sociale va fi „limitată în conformitate cu procedura stabilită până la eliminarea deficiențelor identificate”, se arată într-un scurt comunicat. Utilizatorii de internet din cea mai populată țară din Asia Centrală au raportat întreruperi ale site-urilor web vizate începând cu 3 noiembrie, inclusiv accelerarea sau reducerea vitezei la utilizarea rețelelor.

Mișcarea vine la patru luni după ce Twitter, TikTok, VKontakte, Skype și WeChat au fost introduse pe listă.

S-a spus că serviciile WhatsApp funcționează normal.

Cele mai recente restricții privind informațiile din Uzbekistan vin după ce președintele Shavkat Mirziyoev a câștigat un alt mandat după alegerile de luna trecută.

Înainte de vot, autoritățile au înăsprit regulile pe internet și au crescut presiunea asupra jurnaliştilor și bloggerilor.