Avocații lui Stoianoglo spun că acuzațiile la adresa clientului lor sunt absurde

Alexandr Stoianoglo

Avocații procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, au condamnat din nou felul cum este tratat clientul lor, numindu-l „abuz și sfidare a legii”.

Stoianoglo, aflat acum în arest la domiciliu, a fost suspendat și reținut la 5 octombrie sub bănuieli de corupție pe care el le neagă, considerându-le motivate politic.

Marți, avocatul Victor Munteanu a spus și el că acuzațiile aduse lui Alexandr Stoianoglo sunt absurde, de exemplu, faptul că este cercetat pentru un vot dat ca deputat și membru într-o comisie parlamentară.

Munteanu a spus că în cei 30 de ani de independență a Moldovei nici un deputat nu a fost cercetat penal pentru votul său din legislativ, dat după dezbateri publice. Mai mult, potrivit Constituției, un deputat nu poate fi tras la răspundere pentru votul său, a mai notat Victor Munteanu, citat de IPN.

### Vezi și... ### Procuratura Generală nu comentează public motivele reținerii lui Alexandr Stoianoglo

Alt avocat al lui Stoianoglo, Vasile Gafton, a spus că a depus la Procuratura Generală o nouă plângere că clientul lui ar fi reținut în mod ilegal în arest la domiciliu.

„Sper că procurorul general interimar, actuala conducere a Procuraturii Generale, procurorul de caz, vor citi atent plângerea noastră depusă astăzi în mod repetat și vor înceta această cauză penală, care este ilegală”, a spus Vasile Gafton.