Banca Centrală a Chinei injectează bani în economie pentru lupta cu coronavirusul ucigaș

Banca centrală a Chinei a declarat duminică că va pompa 1,2 trilioane de yuani (173 miliarde de dolari) în economie, pentru a susține eforturile naționale de a contracara coronavirusul mortal.

Într-o declarație a Băncii Populare Chineze (PBOC) se spune că instituția va lansa luni o operațiune de răscumpărare inversă de 1,2 trilioane de yuani pentru a menține „lichiditatea rezonabilă și abundentă” în sistemul bancar, precum și o piață valutară stabilă, în timpul epidemiei.

Biroul de presă al Băncii adaugă că lichiditatea totală a sistemului bancar va fi cu 900 de miliarde de yuani (129 miliarde de dolari) mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Această decizie va intra în vigoare chiar în ziua în care piețele financiare din China se vor redeschide, după pauza extinsă a Festivalului de primăvară.

Virusul a infectat acum peste 14 000 de oameni în China și a dus la moartea a peste 300 de oameni.

Sâmbătă, PBOC a anunțat, de asemenea, o serie de măsuri pentru intensificarea sprijinului monetar și de credit către întreprinderile care ajută în lupta împotriva epidemiei virale, cum ar fi companiile DE medicamente.

Mișcarea de a injecta lichiditate în sistemul său financiar vine în condițiile în care virusul amenință să afecteze o economie deja încetinită.

China a înregistrat o creștere economică de 6,1 la sută anul trecut, cea mai lentă de aproximativ trei decenii. Analiștii avertizează că ritmul de creștere economică s-ar putea diminua în continuare dacă răspândirea virusului va continua pentru o perioadă mai lungă de timp.