Bani pentru a lupta și a muri în Ucraina: Cum arată recrutarea militară în Rusia

Această fotografie din 13 aprilie arată un stand din Moscova unde pot obține informații și chiar semna contracte cei care doresc să ia parte la invazia Ucrainei.

În broșurile distribuite de recrutori se spune că bărbații care semnează contractul vor primi o sumă forfetară inițială de 195 de mii de ruble (2390 de dolari), urmată de salarii de până la 340.000 de ruble pe lună (4160 de dolari) pentru a lua parte la ceea ce Kremlinul numește „operațiunea sa militară specială” în Ucraina.

Chioșcurile unde se pot încheia contracte, inclusiv acesta din fața Monumentului cuceritorului spațiului din epoca sovietică din Moscova, fac parte din efortul Kremlinului de a impulsiona invazia din Ucraina fără a anunța o altă mobilizare în masă.

În urma unei mobilizări din septembrie 2022, sute de mii de ruși au fugit din țară pentru a evita să fie recrutați și trimiși să lupte în Ucraina.

Din partea acelor ruși care au fost trimiși pe front au apărut multiple informații privind moralul scăzut și condițiile haotice de pe câmpul de luptă.

Aceste imagini de la Moscova au fost realizate de fotografii de la agenția de știri Moskva, legată de Kremlin, și par să arate bărbați care semnează pentru contracte militare.

Legenda acestei fotografii din 3 aprilie spune că ar fi vorba despre „deschiderea unui punct de selecție pentru serviciul prin contract”.
 

Bărbați într-un centru militar din Moscova.

Pe 10 aprilie, Duma de Stat a Rusiei a aprobat o lege care dă convocărilor de recrutare online aceeași greutate juridică ca și documentelor înmânate recruților, ceea ce le face practic imposibil de evitat.

Un afiș care anunță serviciul militar plătit în Sankt Petersburg, la 12 aprilie. 

Oficialii ruși au afirmat că nu va exista un al doilea val de mobilizare. Dar legea modificată privind recrutarea i-a determinat pe mulți să presupună că o altă convocare în masă este iminentă, dacă eforturile actuale de a înrola luptători plătiți nu va atrage un număr suficient de persoane.

În fotografii recente făcute pe străzile din Rusia se poate observa o campanie susținută de atragere a bărbaților la centrele de recrutare, pentru a lupta în Ucraina. Cel mai atrăgător argument? Banii promiși la încorporare.