În Belarus a fost reținut liderul partidului unității civice

Mikalai Kazlou

La Minsk a fost reținut liderul Partidului civic unit, Mikalai Kazlou, membru al consiliului de coordonare a opoziției din Belarus. Anunțul l-au făcut colegii săi de partid, pe Facebook. Kazlou a dispărut luni seara, pe 22 martie, după ce a ieșit să-și viziteze un prieten, căruia i-a scris că așteaptă să fie reținut.

Autoritățile belaruse nu au anunțat motivele reținerii, dar anterior i-au deschis un dosar penal lui Mikalai Kazlou pentru divulgarea tainei anchetei. Opozantul a refuzat de trei ori să semneze declarații privind nedivulgarea informației, după ce fusese interogat la Comitetul de investigație, ca martor, în cadrul unui dosar pe care regimul Lukașenka l-a intentat unor membri ai comitetului de coordonare a opoziției, acuzați de tentativă de lovitură de stat.

Kazlou a mai fost reținut pentru câteva zile, la începutul lui martie. Într-un interviu pentru serviciul belarus al Europei Libere, Mikalai Kazlou a spus că nu a divulgat niciun fel de informații și că dosarul împotriva sa este fabricat.