Biden s-a întâlnit cu familiile americanilor încarcerați în Rusia

Paul Whelan și Brittney Griner (colaj)

Președintele SUA, Joe Biden, s-a întâlnit cu membrii familiilor vedetei de baschet Brittney Griner și ale conaționalului Paul Whelan, prima întâlnire față în față pe care președintele a avut-o cu rudele celor doi deținuți americani din Rusia.

În cadrul unor întâlniri separate în Biroul Oval, la 16 septembrie, Biden a discutat cu sora lui Whelan, Elizabeth Whelan, și apoi cu Cherelle Griner, soția medaliatei olimpice cu aur.

### Vezi și... ### Lavrov: Moscova este pregătită să discute cu SUA despre schimbul de deținuți

Într-o declarație după întâlniri, secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat că Biden a insistat în fața familiilor celor doi „angajamentul său continuu de a lucra prin toate căile disponibile pentru a-i aduce pe Brittney și Paul acasă în siguranță”.

„El s-a interesat de bunăstarea lui Elizabeth și Cherelle și a familiilor lor respective în această perioadă dureroasă”, a spus Jean-Pierre. „Președintele s-a bucurat de ocazia de a afla mai multe despre Brittney și Paul de la cei care îi iubesc cel mai mult și a recunoscut că fiecare minut în care sunt reținuți este un minut prea mult.”

Mai devreme în cursul zilei, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, John Kirby, a declarat reporterilor că „discuțiile sunt în curs de desfășurare” pentru a asigura eliberarea lui Griner.

### Vezi și... ### Dialogul Blinken-Lavrov pe tema schimbului de deținuți nu a dus la niciun rezultat