Binecuvântate fie armurile: Capul Bisericii Ortodoxe din Ucraina a sfințit icoane pictate pe vestele antiglonț

O icoană ortodoxă pe o placă blindată dintr-o armură de corp cu o gaură de glonț a fost expusă la ceremoniea de sfințire de la Catedrala cu Domul de Aur Sfântul Mihail din Kiev, la 23 mai.

„Aceasta este prima serie de armuri. Nu sunt niște scuturi obișnuite. Au fost aduse de pe front", a declarat Oleksandr Kovalciuk, cofondator al fundației caritabile „Ucraina pentru eroi". „Au salvat viețile apărătorilor noștri”.

„Este vorba despre creativitate, despre artă, despre unirea oamenilor, a forțelor armate și a guvernului prin credință: credință în victorie, credință în Dumnezeu. Toate acestea sunt reprezentate pe plăcile de armură”, a declarat Kovalciuk.

Mitropolitul Epifanie I, conducătorul Bisericii Ortodoxe din Ucraina, conduce ceremonia de sfințire și binecuvântare a icoanelor ortodoxe.

Icoanele sunt binecuvântate cu apă sfințită.

Epifanie I împreună cu alți membri ai clerului cercetează icoanele.

Icoanele au fost create ca parte a proiectului ArtArmor, care colectează donații caritabile cu deviza „arta este mai puternică decât armele”.

Există planuri de extindere a colecției de icoane la 27, reprezentând fiecare regiune a Ucrainei și trei orașe: Kiev, Sevastopol și Simferopol.

Icoanele vor ajunge în Statele Unite, unde participanții la mic-dejunurile de rugăciune sunt  încurajați să doneze bani pentru armata ucraineană.

Capul Bisericii Ortodoxe din Ucraina a binecuvântat 12 icoane pictate pe plăcile de vestă antiglonț care au salvat viețile soldaților ucraineni în timp ce aceștia se luptau cu forțele rusești invadatoare.