Blinken: Utilizarea dronelor iraniene în Ucraina este „terifiantă”

Secretarul de Stat SUA, Antony Blinken

Secretarul de stat american Antony Blinken afirmă că utilizarea de către Rusia a dronelor iraniene în Ucraina este „terifiantă”, iar Statele Unite și aliații vor încerca să blocheze astfel de transporturi. Rusia a folosit dronele pentru „a ucide civili ucraineni și a distruge infrastructura pe care se bazează pentru electricitate, pentru apă, pentru căldură. Este îngrozitor”, a declarat Blinken la 27 octombrie, în timpul unei vizite la Ottawa.

El a declarat că Statele Unite și Canada „vor continua să coopereze cu aliații și partenerii noștri pentru a demasca, pentru a descuraja și pentru a contracara furnizarea de către Iran a acestor arme”.

Kievul și aliații săi occidentali au acuzat Moscova că a folosit drone de fabricație iraniană în atacurile asupra Ucrainei din ultimele săptămâni, afirmând că atacurile asupra centralelor electrice sunt concepute pentru a-i priva pe ucraineni de căldură pentru casele lor în iarna care se apropie. Moscova și Teheranul au negat acuzațiile.

### Vezi și... ### Război în Ucraina | ONU respinge ca nefondată plângerea Rusiei referitoare la armele biologice din Ucraina