Boris Johnson promite mai mult ajutor pentru Ucraina în timpul unei vizite surpriză la Kiev

Prim-ministrul Marii Britanii, Boris Johnson, a vizitată alături de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, expoziția de echipamente militare și arme rusești distruse organizată în piața Sfântul Mihail din Kiev, 17 iunie 2022

Premierul britanic Boris Johnson a promis mai mult ajutor militar pentru Ucraina în timpul unei vizite-surpriză la Kiev.

„Suntem alături de voi pentru a vă oferi rezistența strategică de care veți avea nevoie", a declarat Johnson la 17 iunie, înainte de a avea o întrevedere cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Johnson nu a intrat în detalii cu privire la noul ajutor pe care națiunea sa îl va oferi Ucrainei.

### Vezi și... ### SUA vor livra mai multe arme Ucrainei, NATO discută despre suplimentarea ajutoarelor

Kievul a pledat pe lângă națiunile occidentale pentru mai multă artilerie grea, inclusiv obuziere și lansatoare de rachete, spunând că este depășită de Rusia cu 10 la 1.

Potrivit experților, Ucraina a pierdut încet-încet teritoriu în Donbas din cauza puterii de foc mai mari a Rusiei.

Cu toate acestea, forțele ucrainene continuă să opună o rezistență acerbă.

Johnson, care a efectuat a doua sa vizită la Kiev de când Moscova a lansat invazia la 24 februarie, a declarat că forțele rusești „înregistrează pierderi grele".

Vizita lui Johnson vine la o zi după ce liderii Germaniei, Franței, Italiei și României au vizitat Ucraina în semn de susținere.

### Vezi și... ### Război în Ucraina | Zelenki invitat la summit-ul G7 din Germania