Britanic mort într-un avion singaporez lovit de turbulențe

Interiorul aeronavei lovită de turbulențe după aterizarea la Aeroportul Internațional Suvarnabhumi din Bangkok.

Un bărbat britanic vârstnic a murit, iar aproape 30 de pasageri au fost răniți când un avion Singapore Airlines a fost lovit de turbulențe, căzând aproape 2000 de metri în câteva minute deasupra Oceanului Indian, marți.

Zborul Londra-Singapore a fost deviat spre aeroportul din Bangkok, unde răniții au primit îngrijiri medicale.

Autorități citate de Associated Press au spus că bărbatul ar fi putut deceda din cauza unui atac de cord, dar informația nu a fost confirmată.

Avionul de tip Boeing 777-300ER, plecat de la Heathrow, avea la bord 211 pasageri și 19 membri ai echipajului.

Un pasager citat de Reuters a spus că avionul a început să se ridice cu partea din față, după care a părut să cadă brusc, iar mulți pasageri s-au izbit cu capetele de locurile pentru bagaje. Cel mai rău s-au rănit cei care nu erau legați cu centura de siguranță, și cei aflați în spații comune, a mai spus martorul ocular.

Imagine din interiorul avionului Singapore Airlines după aterizarea la Bangkok.

La Bangkok, după aterizare, în avion au intrat echipe medicale despre care același pasager a spus că au părut surprinse de amploarea impactului.

Datele site-ului FlightRadar24, analizate de AP, arată zborul SG321 mai întâi la o altitudine de croazieră de 11.300 m, apoi căzând la 9.400 m, în numai trei minute. Aeronava a rămas apoi la 9.400 de metri, aterizând la Bangkok la mai puțin de o jumătate de oră după incident. (M.Ț.)

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te