Sesiunea Parlamentului s-a încheiat după miezul nopții, cu o ședință neobișnuit de lungă la care bugetul pe anul viitor și politica financiar-bugetare au fost adoptate după orele 22.00. Odată cu adoptarea noului buget, președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi a declarat încheierea sesiunii de toamnă-iarnă, cu precizarea să săptămâna viitoare o să aibă loc o sesiune specială pentru examinarea monțiunii de cenzură.
### Vezi și... ### Opoziția depune o moțiune de cenzură
Miercuri, pe fundalul protestelor agricultorilor, care dimineață au degenerat și ciocniri, Parlamentul a examinat și votat asupra unui pachet impresionant de mare de legi complicate, ca cele financiare sau controversate.
A fost adoptată legea care redă limbii ruse statutul de limbă de comunicare interetnică în relația cetățenilor cu structurile de stat, centrale și locale.
Tot miercuri s-a votat revenirea la vârsta mai timpurie de pensionarea: 57 de ani pentru femei și 62 pentru bărbăți, după ce în 2016, vârsta de pensionare fusese ridicată uniform la 63 de ani.
Legile au fost votate de noua majoritate informală din Parlament, formată din Partidul Socialiștilor și grupul Pro Moldova, creat în jurul Partidului Șor.
PAS, Platforma DA și Partidul Democrat au plecat din sala de sedință în semn de protest, declarând că nu au fost consultați în legătură cu agenda zilei, pe care o consideră „toxică”.
### Vezi și... ### Octavian Armașu (guvernator BNM): „R. Moldova poate rămâne fără finanțare externă”(VIDEO)Noua majoritatea parlamentară a abrogat miercuri și legea din 2016 prin care pierderile suferite în 2014, prin așa-numitul „furt al miliardului” erau transformate în datorie publică, respectiv erau acoperite de toți contribuabilii.
În termen de trei luni de la intrarea în vigoare a legii, guvernul trebuie să propună o soluție cum va fi acoperită datoria față de Banca Națională a celor trei bănci devalizate în 2014: Banca de Economii, Banca Socială și Unibank.