Bulgaria a rămas cu un guvern minoritar, după retragerea populiștilor

Șeful guvernului Bulgariei, Kiril Petkov

Prim-ministrul Bulgariei s-a angajat să conducă un guvern minoritar după ce unul dintre cele patru partide din coaliția de guvernare formată în urmă cu doar șase luni a părăsit guvernul.

Premierul Kiril Petkov s-a arătat „optimist” că partidul său, Continuă schimbarea (PP), și cei doi parteneri de coaliție rămași își pot respecta promisiunile de eradicare a corupției. Petkov a declarat că un guvern minoritar „va fi mult mai bun decât un guvern căruia i se sucesc brațele pentru a obține bani suplimentari, iar reformele autentice sunt oprite”.

Petkov a vorbit într-o conferință de presă, miercuri, 8 iunie, după ce partidul populist Există un Astfel de Popor (ITN) a părăsit guvernul din cauza disensiunilor asupra bugetului de stat și a politicii lui Petkov în ce priveşte Macedonia de Nord, ITN acuzându-l că intenţionează să ridice vetoul impus anterior de Sofia asupra negocierilor de aderare a Macedoniei de Nord la UE.

Petkov a declarat că Partidul Socialist Bulgar de stânga și Partidul Democrat din Bulgaria, pro-reformă, și-au reconfirmat sprijinul pentru guvernul său pro-occidental și crede că ar exista și membri ai ITN care să sprijine guvernul său.