Bulgaria și Italia au interzis navelor rusești să intre în porturile lor

Varna, Bulgaria. Imagine de arhivă

Bulgaria a interzis, duminică, navelor sub pavilion rusesc să intre în porturile sale de la Marea Neagră ca parte a sancțiunilor extinse ale UE, a anunțat duminică administrația maritimă. Se vor face excepții numai pentru navele aflate în primejdie sau care solicită asistență umanitară, sau pentru navele care transportă produse energetice, alimente și produse farmaceutice către țările UE.

O decizie similară a adoptat în ajun Italia, relatează BBC. Li s-a permis navelor comerciale aflate sub pavilion rusesc care se aflau în Italia să-și finalizeze operațiunile începute, dar au fost obligate să părăsească porturile imediat ce vor duce la capăt acest proces.

România a anunțat sâmbătă că începând din data de 17 aprilie nicio navă înmatriculată sub pavilionul Rusiei nu va mai putea să acosteze în porturile românești de la Marea Neagră sau Dunăre.

În următoarea perioadă decizii similare ar urma să adopte și alte state UE, urmare a sancțiunilor aplicate Rusiei care a invadat, pe 24 februarie, Ucraina.