Bătălia pentru Bahmut | Gerul, bombardamentele și luptele fac ravagii

Un bloc de locuințe din Bahmut arzând după un bombardament rusesc pe 7 decembrie. 

Forțele rusești au continuat atacurile cu rachete și bombardamentele neîncetate asupra pozițiilor ucrainene din Donețk, concentrându-și tirul în special asupra orașului Bahmut, care este atacat de aproape șapte luni fără întrerupere.

Locuitori ai Bahmutului privind cum le arde apartamentul, după bombardamentele din 7 decembrie. 

Înainte de invazia Rusiei, orașul avea o populație de 70.000 de locuitori și era cunoscut mai ales pentru mina de sare și pentru podgoriile sale.

Din primăvară, Bahmut a devenit o parte vitală a liniei de apărare a frontului ucrainean, adesea în detrimentul civililor.

Lucrătorii de la pompele funebre depun un trup neînsuflețit într-un sicriu pe 5 decembrie.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut evacuarea locuitorilor din regiunea estică Donețk la 30 iulie. Cu toate acestea, mulți locuitori au refuzat să plece.

Un soldat ucrainean escortează o localnică la 7 decembrie.

Nu doar bombardamentele, ci și lunile de iarnă fără electricitate și apă reprezintă provocări serioase pentru locuitorii din Bahmut.

Locuitorii din Bahmut folosesc o roabă pentru a strânge lemne de foc din vecinătatea apartamentul lor distrus.

La 6 decembrie, șeful ONU pentru probleme umanitare, Martin Griffiths, evoca greutățile copleșitoare suferite de Ucraina din cauza distrugerii infrastructurii sale de către Rusia.

Soldați ucraineni pe tanc, 5 decembrie.

Forțele rusești au bombardat orașul în timp ce forțele ucrainene încearcă să își consolideze câștigurile mai la nord, în condițiile în care luptele s-au mutat din sud, în estul regiunii Donbas.

Membri ai serviciilor ucrainene cară arme și muniții pe străzile pustiite din Bahmut, pe 7 decembrie.

Aliații occidentali au furnizat armatei ucrainene echipamente pentru vreme rece, pe lângă arme și muniții, pentru a-i ajuta să supraviețuiască iernii.

 

Un soldat ucrainean pregătește un obuz de mortieră pentru a-l lansa asupra pozițiilor rusești de lângă Bahmut, la 6 decembrie.

Mortiera franceză MO-120 RT-61 lansează un obuz către pozițiile rusești de lângă Bahmut.

Soldați din Brigada a 10-a de vânători de munte a armatei ucrainene iau prânzul în timpul unei pauze lângă buncărul lor de pe frontul din regiunea Bahmut, la 7 decembrie.


 

Noi morminte într-un cimitir de lângă Bahmut. Nici Ucraina și nici Rusia nu au spus oficial câte persoane au fost ucise în timpul luptelor pentru Bahmut.