Calea ferată care leagă România și Ucraina, prin Moldova, repusă în circulație după 25 de ani

Tronsonul reabilitat are aproximativ 23 de km, dintre care 1,2 km pe teritoriul Republicii Moldova.

Tronsonul de cale ferată Basarabeasca-Berezino, care leagă Ucraina de România prin Republica Moldova, ocolind regiunea transnistreană, a fost dat în exploatare luni, 22 august.

La eveniment au participat miniștrii infrastructurii din Moldova și Ucraina, Andrei Spînu și Alexander Kubrakov. Vicepremierul Spînu a publicat pe Facebook un scurt video filmat din locomotiva care s-a deplasat pe tronsonul redevenit funcțional după 2 luni de lucrări.

Reabilitat după 25 de ani, acest tronson strategic are aproximativ 23 de km, dintre care 1,2 km pe teritoriul Republicii Moldova, și va fi pus circulație în septembrie, inițial pentru transportul de marfă.

„Relansarea circulației pe tronsonul de cale ferată Berezino-Basarabeasca va transforma orașul Basarabeasca într-un hub logistic internațional, prin intermediul căruia va fi asigurată conexiunea porturilor din Iujnîi, Odesa, Cernomorsk, Belgorod-Dnestrovsk, Izmail, Reni, Giurgiulești, Galați, Brăila și Constanța”, a anunțat anterior Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.