Candidații le mulțumesc alegătorilor. Maia Sandu încă mai urmează să vorbească

Alexandr Stoianoglo, vborbind la sediul său de campanie după închiderea secțiilor de votare, 20 octombrie 2024

După închiderea secțiilor de votare, candidatul PSRM la prezidențiale, Alexandr Stoianoglo, le-a mulțumit alegătorilor săi și s-a arătat sigur că va fi în turul doi. Președinta Maia Sandu nu a vorbit încă.

„Mulțumesc din suflet pentru fiecare vot. Indiferent de rezultatul alegerilor, contează că fiecare a avut un cuvânt de spus”, a declarat Stoianoglo la sediul Partidului Socialiștilor din Chișinău.

Rezultatele parțiale la numărarea a 50% din procesele verbale ale secțiilor de votare, sugerează că Stoianoglo a obținut aproximativ 29% din voturi, față de 36%, câte a obținut Sandu.

Ce scenarii pot exista pentru un eventual tur doi de scrutin

Candidatul situat pe locul trei, Renato Usatîi, liderul Partidului Nostru, și-a exprimat și el recunoștința față de cetățenii care au votat, spunând că fiecare vot contează „pentru viitorul Republicii Moldova, nu doar pentru candidați”.

Usatîi care ar avea, potrivit rezultatelor parțiale, aproximativ 14% nu a spus pe cine va susține în turul doi de scrutin, dar rezultatul îl plasează pe o poziție bună de negocieri.

Două candidate care au acumulat în jur de 6% din voturi, potrivit rezultatelor parțiale, Irina Vlah și Victoria Furtună, au exprimat în campanie puncte de vedere similare cu ale lui Stoianoglo.

Turul doi de scrutin între Sandu și Stoianoglo, dacă tendința sugerată de rezultatele parțiale se menține, urmează să aibă loc pe 3 noiembrie.