Politigraf săptămânal (I)

Iohannis a venit ... la timpul potrivit. Președintele român a spus, la Chișinău, că România este gata să dea și Republicii Moldova vaccinuri anti-covid primite de la Uniunea Europeană, furnizându-i până la 200 de mii de doze de vaccin.

Igor Dodon, din nou președinte! Nu al țării, ci al socialiștilor. A fost ales la congresul de partid, unde s-a votat cu ușile închise, fiind singurul candidat. „Surprizele la noi sunt foarte bine planificate și foarte bine gândite”, a declarat cea care i-a ținut locul timp de patru ani, Zinaida Greceanîi. 

AHO, AHO, COPII ȘI FRAȚI,
SUNTEM NOI, DAR INVERSAȚI!
Maia a ajuns la cârmă,
Fostul prezident – la urmă.
Dar nici dânsul nu se lasă,
Și la anul vrea să iasă,
Prin scrutin parlamentar,
Iarăși mare gospodar.
De-i pe bune, ori e blaf,
Vă spune Politigraf.

Să contemplăm beneficiile foștilor președinți (lui Nicolae Timofti tocmai i-a expirat unul - dreptul la asistent pe patru ani). Lista beneficiilor: pensie; asistenţă medicală gratuită şi, o dată pe an, tratament balneo-sanatorial gratuit; automobil, conform limitei stabilite de Guvern; imunitate diplomatică; asigurare a securităţii; birou și asistent personal.

Președinta Maia Sandu este așteptată pe 12 ianuarie la Kiev, o destinație interzisă predecesorului ei pro-rus, Igor Dodon.