Căutăm jurnaliști de investigație

Europa Liberă Moldova angajează în biroul său din Chișinău jurnaliști de investigație.

O specializare în domeniul securității și apărării, regiunii transnistrene și serviciilor speciale rusești constituie un avantaj.

Vei face parte dintr-o rețea de jurnaliști de investigație ai Europei Libere, din Asia Centrală până în Europa și peste Atlantic.

Oferim și training, posibilități noi de a-ți documenta cazul și de a spune povestea atât pentru publicul moldovean, cât și pentru o audiență internațională.

Cerințe:

  • Experiență anterioară în jurnalismul de investigație.
  • Abilități excelente de cercetare și analiză.
  • Capacitatea de a aduce la lumină activitățile obscure ale politicienilor, oamenilor de afaceri, procurorilor și judecătorilor, poliției și serviciilor speciale.
  • Abilități excelente de scriere și editare a textelor în limba română.
  • Cunoașterea limbii engleze și a limbii ruse.

Responsabilități:

  • Investigarea subiectelor de interes și furnizarea de materiale detaliate și precise despre activitățile politicienilor și demnitarilor, oamenilor de afaceri și a celor din sistemul de justiție și securitate.
  • Asigurarea unei acoperiri jurnalistice corecte, imparțiale și echilibrate a subiectelor investigate.
  • Respectarea standardelor etice și profesionale în jurnalismul de investigație.


Beneficiile includ șansa de a face parte dintr-o rețea vastă de reporteri de investigație ai Europei Libere, training și acces la instrumente moderne de digital forensics și altele pentru a asigura o acoperire exhaustivă și precisă a subiectelor investigate.

Europa Liberă Moldova este o organizație inovatoare, punem misiunea pe primul loc, considerăm esențială colaborarea între membrii echipei, promovăm egalitatea de șanse la angajare și încurajăm diversitatea.

Înscrie-te AICI și alătură-te echipei noastre, ajută-ne să aducem adevărul la lumină, să informăm publicul moldovean, dar și o audiență internațională cu un interes tot mai mare pentru Republica Moldova.