CEC a înregistrat blocul „Împreună” pentru participarea la referendum și alegeri prezidențiale

„Împreună” este al doilea bloc politic care a depus actele la CEC pentru a fi înregistrat ca bloc electoral.

Blocul „Împreună” a fost înregistrat de CEC pentru participarea la referendumul republican constituțional și alegerile pentru funcția de președinte al Republici Moldova din 20 octombrie 2024.

Deși pe agenda CEC era primul subiect de pe listă, acesta a fost mutat la sfârșitul ședinței. A fost nevoie de o pauză pentru a examina documentele suplimentare prezentate de împuternicitul formațiunii cu puțin timp înainte de ședință.

CEC a decis să înregistreze Blocul Electoral „Împreună” și logo-ul formațiunii pentru a participa la ambele scrutine.

Din blocul electoral fac parte partidele: Platforma Demnitate și Adevăr (DA), Partidul Schimbării și Liga Orașelor și Comunelor (LOC).

Până recent, din bloc făcea parte și Partidul „Coaliția pentru Unitate și Bunăstare” (CUB). Acesta a părăsit blocul pe 9 august, la numai câteva zile după ce liderul CUB, Igor Munteanu, a pierdut în competiția internă pentru desemnarea unui candidat la scrutinul din 20 octombrie. Membrii blocului l-au ales drept candidat pe istoricul Octavian Țîcu.

„Împreună” este al doilea bloc politic care a depus actele la CEC pentru a fi înregistrat ca bloc electoral. Primul a fost „Victorie-Pobeda”, însă cererea acestuia a fost respinsă pe motivul neregulilor în actele depuse la autoritatea electorală.

Tot la ședința de vineri, 16 august, membrii CEC au stabilit locul și perioada recepționării documentelor pentru înregistrarea participanților la referendum, a grupurilor de inițiativă în sprijinul candidaților la președinție, dar și a candidaților înșiși care asiră la funcția de șef al statului.

Primirea documentelor pentru înregistrarea participanților la referendumul republican constituțional din 20 octombrie 2024 va avea loc în perioada 21 august - 20 septembrie.

Actele pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă în vederea susținerii candidaților la funcția de președinte vor putea fi depuse la CEC în perioada 21 - 31 august. Având în vedere perioada scurtă de depunere a documentelor, CEC le va recepționa inclusiv în zile de odihnă.

Primirea documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de președinte al R. Moldova va avea loc în perioada 21 august - 20 septembrie, inclusiv, tot la sediul CEC.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te