CEC a respins înregistrarea a încă două grupuri de inițiativă

Începând cu data de 21 august, Comisia Electorală Centrală a dat startul primirii actelor de înregistrare a grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de președinte.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a respins în ședința de luni, 2 septembrie, înregistrarea grupurilor de inițiativă pentru susținerea lui Avelin Tabarcea și Vladimir Borodachi. Ambii voiau să candideze independent la președinție.

În privința lui Avelin Tabarcea, care a moderat evenimente organizate de echipa oligarhului fugar Ilan Șor, membrii CEC au avut mai multe întrebări legate de apartenența politică a acestuia și a unor membri ai grupului său de inițiativă.

Vicepreședintele CEC, Pavel Postică, a spus că, potrivit datelor publice, Tabarcea a candidat la funcția de consilier raional în raionul Briceni la alegerile locale, pe listele Partidului „Șansă”, care a fost ulterior exclus din cursa electorală printr-o dispoziție a Comisiei Situații Excepționale cu două zile înainte de alegeri.

Înregistrarea grupului de inițiativă pentru susținerea lui Avelin Tabarcea a fost respinsă după ce hotărârea nu a întrunit numărul necesar de voturi din partea membrilor CEC pentru a fi aprobată.

Membrii CEC au respins și cererea repetată de înregistrare a grupului de inițiativă pentru susținerea candidatului la funcția de președinte, Valentin Borodachi.

În aceeași ședință, CEC a înregistrat partidul „Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa” condus de Arina Spătaru în calitate de participant la referendumul republican constituțional din 20 octombrie cu opțiunea „DA”.

Alegerile prezidențiale și referendumul constituțional vor avea loc pe 20 octombrie.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te