Cinci foști deputați puși în arest preventiv pentru 30 de zile (Judecătoria Chișinău)

Imagine generică

Actualizare: Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a admis cererea procurorilor anticorupție ca și foștii deputați Sergiu Sîrbu și Artur Reșetnicov, din cei 13 cercetați pentru îmbogățire ilicită, să fie reținuți preventiv pentru 30 de zile.

* * *

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a decis vineri, 4 februarie, că trei foști deputați, reținuți deja preventiv într-o anchetă de îmbogățire ilicită, vor rămâne în arest preventiv. Este vorba de Violeta Ivanov (20 de zile arest preventiv), Vladimir Vitiuc (30 de zile arest preventiv) și Anatolie Zagorodnîi (30 de zile arest preventiv), precizează Ziarul de Gardă.

Judecătorii mai au de decis soarta a încă doi foști deputați. Arestul preventiv pe timp de 30 de zile a fost cerut de procurorii anticorupție.

Cei cinci au fost reținuți joi, 3 februarie, pentru 72 de ore.

Reținerea preventivă a celor cinci, între care fostul deputat democrat Sergiu Sîrbu, se înscrie în ancheta penală care vizează în total 13 foști parlamentari – toți bănuiți de îmbogățire ilegală, ca urmare a migrării dintr-o fracțiune parlamentară în alta.

Potrivit Ziarului de Gardă, este vorba de cinci foști deputați comuniști: Violeta Ivanov, Artur Reșetnicov, Vladimir Vitiuc, Anatolie Zagorodnîi și Sergiu Sîrbu.

Procuratura Anticorupție a dat publicității și un bilanț parțial al sumelor de bani găsite la unii din foștii deputați, în timpul perchezițiilor din 2-3 februarie: de la un fost deputat au fost sechestrate, din safeuri bancare, în jur de 150 de mii de euro și 50 de mii de dolari. La alt fost deputat s-au găsit acasă peste 34 de mii de dolari și 44 mii de euro.

Potrivit surselor ZdG, patru foști deputați Ivanov, Reșetnicov, Vitiuc și Zagorodnîi sunt bănuiți că ar fi negociat trecerea colegilor lor de la Partidul Comuniștilor, la Partidul Democrat.

Fostul deputat Sergiu Sîrbu ar fi bănuit și că a divulgat date cu privire la acțiunile de urmărire penală pe care urmează să le întreprindă procurorii anticorupție.

Eroare de server

Ups, cum vedeți, nu aceasta este ce am dorit să vă arătăm!

Acest URL a fost trimis spre vedere imediată echipei noastre web. Scuzele noastre.

Please use Search above to see if you can find it elsewhere

În decembrie 2015, 14 deputați comuniști au plecat din fracțiunea parlamentară a Partidului Comuniștilor, pentru a crea o platformă social-democrată, platformă care a aderat după puțin timp la Partidul Democrat de guvernământ, condus atunci de Marian Lupu.

Cu excepția lui Boris Golovin, toți ceilalți sunt cercetați acum pentru îmbogățire ilicită.